De Engelse Springer Hoeve
Wie zijn wij: Wij zijn Joop en Els de Graaf en wonen met onze kinderen, honden, paarden, kippen en konijnen in Wapenveld op de Veluwe en zijn altijd al hondenliefhebbers geweest.
Beiden hadden we in onze kindertijd al honden thuis en dat is later ook zo gebleven.
We zijn begonnen met de Cocker Spaniel en hebben er in totaal 3 gehad.
Na het overlijden van onze laatste Cocker hebben we besloten om een Springer Spaniel te nemen omdat hun grotere verschijning en hun karaktereigenschappen ons erg aanspraken.
Onze eerste springer was een reu "Sem". Sem was een geweldige hond en hij ging overal mee naar toe.
Als gevolg van een hersentumor moesten we hem, tot ons grote verdriet, op 11 jarige leeftijd laten inslapen.

SEM
SEM

We hebben daarna twee teefjes, Luna en Duchess in een jaar tijd gekregen.
Luna en Duchess zijn nichtjes van elkaar en zijn van het "show line" type.
In 2011 zijn daar Maddy en Catoo bijgekomen. Maddy en Catoo zijn kinderen van onze Luna en de vader is Higgins. Het was Luna's eerste nestje.
In 2013 is daar Darcy bijgekomen een kind van Duchess haar eerste nestje samen met Knox en in 2015 is daar Kaithlynn bijgekomen een kind van Luna haar tweede en laatste nestje samen met Knox.
In 2016 is daar Marley bijgekomen een kind van Duchess haar laatste nestje samen met Knox.
In 2016 hebben wij ook een eigen dekreu aangeschaft via onze bevriende collega fokker "Crackerjanne" uit Engeland.
Zijn naam is Crackerjanne Court Favour en wij noemen hem Flynn. Zijn vader Sh Ch Peasblossom Jester (Rafferty) is Engelse kampioen. Zijn moeder is Crackerjanne Call Me Maybe (Grace) .
In 2018 is daar Lyndi van de Barecho kennel uit Zweden bijgekomen. Wij willen met deze 2 nieuwe honden een gezonde nieuwe lijn opzetten.

De honden zijn een belangrijk onderdeel van ons leven en in ons gezin.
Wij maken graag wandelingen over de Veluwe en nemen de honden altijd mee op vakantie. Of dat nu Frankrijk, Oostenrijk, Italië of Tsjechie is maakt niet uit, wij zoeken altijd een accommodatie uit waar de honden mee naar toe mogen en waar ze het naar hun zin hebben.
Wij zijn inmiddels met zijn drietjes (Joop, Els en onze dochter Debby) erg actief met het ras en onze visie voor het ras bezig. De laatste jaren nemen wij ieder keer 2 honden mee op vakantie en de andere honden blijven dan thuis. Er is dan altijd een van ons drietjes thuis om op de honden te passen.
Wij hebben een grote tuin om het huis waar de honden heerlijk kunnen spelen en ravotten.
  De Springer Hoeve
  Ons doel is om gezonde Springers te fokken die voldoen aan de ras standaard en ervoor zorg te dragen dat alle pups goed terecht komen. Wij fokken hobbymatig 1 nestje per jaar.
Wij vinden het welzijn van de honden en de pups erg belangrijk. Dat begint al met het vooraf persoonlijk kennis maken met de toekomstige eigenaren, het verzorgen van informatie over de zwangerschap en de geboorte maar ook de nazorg nadat de pups naar de nieuwe eigenaren zijn gegaan.
Je kunt dan denken aan het geven van gevraagd advies tijdens de opvoeding of een eerste keer gratis trimmen van de jonge hond.

De springers die wij fokken zijn van het type "SHOWLINE" dat zijn springers van niet bejaagde Engelse Springer Spaniel ouders.
Alle pups worden geënt, gechipt door de raad van beheer, ontwormd, krijgen een stamboom op naam gesteld van de toekomstige eigenaar, een DNA profiel en een eigen dierenpaspoort.
De pups worden bij ons in de woonkamer geboren en daar verblijven ze tot ze naar de nieuwe eigenaren gaan.


Wij voeren de 7 weken ogen test alleen uit op verzoek van en tegen betaling door de aspirant koper. (dit in verband met de extreme prijsstijging van ruim 400% per pup) U kunt deze test laten uitvoeren om inzicht te krijgen dat de pup op dat moment vrij is van de dan te testen oogaandoeningen


De aandachtpunten naar aspirant kopers toe zijn:

  - Huiselijke omstandigheden,
  - Bij voorkeur een benedenwoning,
  - Wandelruimte rond of vlakbij huis.
  - De combinatie van werktijden en alleen zijn van de hond.
Wij zijn lid van de Engelse Springer Spaniel Club Nederland.

Luchtfoto Engesle Springer Hoeve